28.4 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePensiile agriculturilor cresc cu 50% din septembrie

Pensiile agriculturilor cresc cu 50% din septembrie

Pensiile agricultorilor se vor majora din septembrie cu 50%, efortul bugetar estimat fiind de aproximativ 75 de milioane de euro din bugetul de stat, a anunţat astăzi ministrul muncii, Paul Păcuraru, citat de NewsIn. De această majorare, care presupune un efort bugetar de circa 75 milioane de euro, vor beneficia toţi pensionarii din agricultură, indiferent dacă unii dintre ei mai iau alte tipuri de pensii (de handicap sau de veteran).
Ministrul muncii a menţionat că majorarea pensiilor agricultorilor este posibilă pentru că se face din bugetul de stat şi nu din cel de asigurări sociale şi, după o analiză aprofundată, s-a constatat că acesta suportă majorarea. Potrivit lui Păcuraru, numărul pensionarilor din agricultură este de aproximativ 950.000 de persoane, iar pensia medie este de 140 de lei.
Valoarea punctului de pensie pentru pensionarii din sistemul asigurărilor sociale se va majora, de asemenea, de la 1 septembrie, cu 5%. Totodată, de la 1 iulie, pensiile a aproximativ două milioane de persoane care au muncit înainte de 1963 vor fi recalculate, luându-se în considerare salariul mediu de la acea dată, ceea ce va duce la majorări ale veniturilor lunare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS