10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate11 rezidenţi vor fi detaşaţi la Serviciului de Ambulanţă Bucureşti

11 rezidenţi vor fi detaşaţi la Serviciului de Ambulanţă Bucureşti

11 rezidenţi cu specialitatea medicină de urgenţă vor fi detaşaţi, temporar, în circuitul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti.
Alţi 10 medici rezidenţi cu specialitatea ATI (terapie intensivă) vor fi repartizaţi, în perioada imediat următoare, de către Autoritatea de Sănătate Publică Bucureşti la acelaşi serviciu.
Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii, s-a întâlnit, în această dimineaţă, cu managerii spitalelor de urgenţă  din Bucureşti care pregătesc rezidenţi în această specialitate.  
De la Spitalul de Urgenţă Sf. Pantelimon va intra, pe o perioadă determinată, în circuitul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti, un număr de 5 medici rezidenţi de urgenţă. Spitalele de Urgenţă Universitar, Floreasca şi Sf. Ioan vor asigura câte 2 medici. În plus, 3 maşini tip ambulanţă de la aceste 3 spitale vor suplimenta efectivul serviciului de ambulanţă bucureştean.
Măsura are caracter preventiv şi se va aplica doar în perioadele caniculare.
Decizia a fost luată în  urma unei  analize asupra modului în care Serviciul de Ambulanţă Bucureşti face faţă solicitărilor, analiză pe care ministrul Sănătăţii Publice a efectuat-o, ieri, la sediul serviciului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS