25.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomâni repatriaţi din Fâşia Gaza

Români repatriaţi din Fâşia Gaza

Cei 31 de români refugiaţi din Fâşia Gaza au ajuns în această dimineaţă în ţară, după luni de coşmar în mijlocul violenţelor. 11 femei, 19 copii şi un bărbat au ajuns cu bine după un drum de 8 ore pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă cu o cursă charter pusă la dispoziţie de guvern. Românii au părăsit Fâşia Gaza sâmbătă dimineaţă şi au trecut în Israel prin punctul de trecere Erez, apoi s-au îndreptat spre Aman, de unde au decolat spre Bucureşti.
Femeile au povestit drama pe care au trăit-o în ultimul timp. "Am lăsat acolo casa, farmacia pe care o avem, munca mea de zece ani. Ajunsesem să cânt şi să dansez atunci când începeau bombardamentele, pentru ca micuţii mei să nu intre în panică. Soţul a rămas acolo. Cu un ochi plâng pentru el, iar cu celălalt mă bucur că am ajuns cu bine acasă", a spus una dintre româncele rapatriate. Doar o singură femeie din Cluj a reuşit să vină în ţară cu soţul ei palestinian pentru că acesta avea şi cetăţenie română.
O femeie a spus că mai sunt români care vor să plece din Gaza, dar nu o pot face din motive financiare. Nici ele nu ştiau că operaţiunea de întoarcere acasă este gratuită. Dacă s-ar fi ştiut acest lucru din timp, mai mult de 100 de persoane cu cetăţenie română ar fi venit acasă. Fiecare a plecat de la aeroport spre rudele din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS