27.6 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMagistraţii români vor beneficia de cursuri la Academia de Drept European - ERA

Magistraţii români vor beneficia de cursuri la Academia de Drept European – ERA

În scopul îmbunătăţirii pregătirii profesionale a magistraţilor, guvernul a aprobat ieri aderarea României la Academia de Drept European (ERA).
Academia de Drept European este singura instituţie a Uniunii Europene care se concentrează pe formarea profesională a practicienilor din domeniul juridic (în special judecători şi procurori, dar şi avocaţi şi consilieri juridici). Înfiinţată în 1992, cu sediul la Trier (Germania), ERA este o instituţie educaţională de prestigiu şi este finanţată din bugetul UE. ERA organizează cursuri şi seminarii de pregătire profesională, atât generale, cât şi specializate în: drept penal, cooperare judiciară, dreptul concurenţei, dreptul societăţilor comerciale, protecţia consumatorului.
AVANTAJELE aderării României la Academia de Drept European: reduceri semnificative la taxele de participare (de la 25% la 40%); acordarea de burse pentru participanţii români la seminariile Academiei organizate în străinătate; organizarea de programe de perfecţionare profesională, la costuri minime, în România, pentru autorităţi şi instituţii publice; România va participa la elaborarea programului de cursuri şi seminarii, prin reprezentantul său în Consiliul Guvernator al Academiei.
Aderarea României la Academia de Drept European este unul din obiectivele Ministrului Justiţiei, Tudor CHIUARIU, enunţate la preluarea mandatului. Afilierea la ERA reprezintă o componentă importantă în reforma sistemului judiciar, prin îmbunătăţirea pregătirii profesionale a judecătorilor şi procurorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS