25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePSD condiţionează votul pentru abilitarea Guvernului de mărirea pensiilor

PSD condiţionează votul pentru abilitarea Guvernului de mărirea pensiilor

PSD condiţionează votarea legii de abilitare a Guvernului de adoptarea legii pensiilor şi a moţiunilor simple depuse de social-democraţi pe agricultură şi sănătate, informează NewsIn.
Potrivit liderului partidului, Mircea Geoană, PSD nu a luat încă o decizie în ceea ce priveşte votul final asupra legii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe durata vacanţei parlamentare, dar spune votul va fi favorabil dacă săptămâna viitoare va fi adoptată legea pensiilor în varianta PSD şi dacă cele două moţiuni depuse de social-democraţi – pe agricultură şi pe sănătate – vor fi adoptate. În cazul în care o moţiune simplă este adoptată, Executivul trebuie să pună în practică solicitările făcute prin acea moţiune. Social-democraţii cer revenirea la sistemul din 2004, care prevedea compensarea medicamentelor în proporţie de 90% şi revenirea la sistemul anterior de subvenţionare şi plăţi directe pentru agricultori.
"În aceste condiţii, va trebui să dăm Guvernului posibilitatea ca în vacanţa de vară să pună în practică deciziile Parlamentului. Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci PSD va vota în favoarea abilitării Guvernului. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, votul PSD va fi negativ", a spus Geoană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS