30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOpt sârbi, reţinuţi de poliţiştii de frontieră timişeni

Opt sârbi, reţinuţi de poliţiştii de frontieră timişeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Beba Veche au depistat opt cetăţeni sârbi, dintre care trei minori, care tocmai trecuseră ilegal frontiera româno-sârbă.
Ieri, în jurul orei 07.00, un echipaj al poliţiei de frontieră de la Sectorul P.F. Beba Veche – judeţul Timis a observat un grup de persoane care se îndrepta dinspre Serbia spre teritoriul ţării noastre.
Deoarece grupul de persoane a intrat ilegal în România, s-a declanşat o acţiune, în urma căreia cele opt persoane au fost reţinute, la doar câţiva metri de linia de demarcaţie. Cei patru bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 21 şi 51 de ani, şi trei minori au declarat că, din localitatea de domiciliu, s-au deplasat cu un taxi până în apropierea frontierei, de unde şi-au continuat călătoria pe jos, peste câmp, pâna în momentul reţinerii. Cei în cauză intenţionau să se stabilească în România, pentru a-şi gasi locuri de muncă şi au apelat la această metodă, deoarece nu posedau viză. Poliţiştii de frontieră au continuat cercetările şi au stabilit că cele opt persoane solicită statut de refugiat. În cursul zilei de ieri, după obţinerea avizelor necesare, aceştia au fost preluaţi de reprezentanţii Oficiului Naţional de Refugiaţi, pentru finalizarea procedurilor prevăzute de lege.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS