29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal: Ultimele transferuri în Europa

Fotbal: Ultimele transferuri în Europa

Lyonezul Tiago, aproape de un transfer la Juventus

Olyvier Blanc, directorul de comunicare al clubului francez Olympique Lyon, a confirmat faptul că mijlocaşul portughez Tiago este aproape de un transfer la gruparea italiană Juventus Torino, informează l'equipe.fr. "Discuţiile sunt într-un stadiu avansat. Tiago este aproape de Juventus", a declarat Blanc. Oficialul clubului francez a dezminţit totodată transferul lui Malouda la Chelsea Londra, în schimbul lui Lassana Diarra. Presa franceză scrisese că Malouda este în tratative cu Chelsea şi că este dorit în acelaşi timp şi de FC Liverpool, dar şi de un club spaniol.

Aliadière, de la Arsenal la Middlesbrough

Atacantul francez Jérémie Aliadière (23 de ani), care a evoluat în ultimul sezon la gruparea engleză Arsenal Londra, a fost cedat unui alt club din Premier League, Middlesbrough. Aladiere a contabilizat 11 prezenţe în ediţia 2006/2007 a campionatului Angliei (7 ca titular) şi a marcat şi un gol pentru "tunari". În trecut, Aladiere, care este un produs al centrului de juniori de la Arsenal, a mai jucat sub formă de împrumut la West Ham United şi Celtic Glasgow.

Metzelder la Real Madrid

Preşedintele clubului Real Madrid, Ramon Calderon, a confirmat faptul că fundaşul Christoph Metzelder de la gruparea germană Borussia Dortmund va ajunge în această vară la Real Madrid.
Potrivit presei spaniole, acesta va semna un contract pe o durată de patru ani şi va avea un salariu foarte avantajos, de patru milioane de euro pe sezon, pentru că va veni din postura de jucător liber de contract. Metzelder (26 de ani) s-a afirmat în fotbalul mare când era foarte tânăr şi a "colecţionat" deja 28 de prezenţe în echipa naţională a Germaniei, cu care a jucat finala CM 2002.
Ramon Calderon a ţinut să precizeze că va face tot posibilul pentru a-l aduce la Real şi pe mijlocaşul brazilian Kaka, în prezent la AC Milan, pentru achiziţionarea acestuia pregătind o ofertă de 80 de milioane de euro.

Capello rămâne la Real sau se retrage
Fabio Capello (61 de ani) nu a luat încă o decizie privind viitorul său. Cotidienele sportive AS şi Marca scriu despre Capelo că ar putea rămâne la Real Madrid, pentru a câştiga Liga Campionilor în sezonul viitor, dar şi că tehnicianul italian s-ar putea retrage din fotbal în cazul în care conducerea Realului ar decide să-l pună pe liber.

Santander a rămas fără antrenor
Miguel Angel Portugal, antrenorul echipei spaniole Racing Santander, a demisionat, invocând motive personale, după numai un sezon petrecut pe banca acestei formaţii. Sub comanda sa, Santander a închiat pe locul al zecelea ediţia 200672007 a campionatului Spaniei.

Antrenorul Aguirre, confirmat la Atletico Madrid
Conducerea clubului Atletico Madrid l-a confirmat pe Javier Aguirre în funcţia de antrenor. Cu aguirre pe bancă, Atletico a terminat pe locul 7 campionatul şi a ratat participarea în Cupa UEFA.

Marc Pfertzel, la Bochum
Marc Pfertzel, fundaşul francez al echipei italiene Livorno, va semna un contract valabil pe o perioadă de patru ani cu gruparea germană VfL Bochum, care a terminat pe locul al optulea ultima ediţie a Bundesligii.

Antrenorul Emon, la Marseille până în 2009
Albert Emon, antrenorul echipei franceze Olympique Marseille şi-a prelungit contractul cu gruparea de pe "velodrome" până în anul 2009. Emon a reuşit să se claseze cu Marseille pe locul al doilea, după Lyon, iar "alb-albaştrii" vor evolua în grupele Ligii Campionilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS