29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateControl privind achiziţionarea unui nou sediu pentru Judecătoria Buzău

Control privind achiziţionarea unui nou sediu pentru Judecătoria Buzău

Corpul de Control al Ministrului Justiţiei va verifica procedura de achiziţie a unor noi sedii pentru instanţe, după ce ministrul Tudor Chiuariu a constatat mai multe nereguli privind achiziţia unui nou sediu pentru Judecătoria Buzău. Astfel, procedura a fost începută fără a exista o notă de fundamentare cu privire la necesitatea achiziţionării unui imobil pentru Judecătoria Buzău.
De asemenea, lipseşte un studiu pentru identificarea imobilelor existente pe piaţa locală care să corespundă cerinţelor activităţii judiciare. Selectarea unui imobil trebuie să se realizeze după efectuarea în prealabil a unui studiu de piaţă privind imobilele potenţiale, starea de funcţionare a acestora şi preţul pieţei.
Imobilul care se doreşte a fi achiziţionat pentru Judecătoria Buzău nu este funcţional, necesită reabilitare şi nu există o estimare a costurilor privind efortul bugetar necesar pentru reabilitarea acestuia.
"Voi dispune un control privind derularea procesului de achiziţie al unui nou sediu pentru judecătoria Buzău. Până la finalizarea verificărilor am suspendat procedura de achiziţie a imobilului", a declarat ministrul justiţiei, Tudor Chiuariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS