26.7 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal - Spania: campioana, participantele în UEFA şi retrogradatele se decid astăzi

Fotbal – Spania: campioana, participantele în UEFA şi retrogradatele se decid astăzi

Ultima etapă a campionatului Spaniei, a 38-a, programată, astăzi, va rezolva multe necunoscute. Real Madrid şi FC Barcelona se află la egalitate de puncte (73) în fruntea clasamentului şi sunt urmate de FC Sevilla (71), toate având şanse la titlu. Real joacă pe teren propriu cu Mallorca, echipă care, potrivit presei spaniole, va primi o primă consistentă de la Barcelona în cazul în care va reuşi cel puţin un egal (3 milioane de euro). "Barca" va evolua pe terenul formaţiei Nastic Tarragona, deja retrogradată. FC Sevilla primeşte pe teren propriu replica celor de la Villarreal şi nu-i rămâne decât să spere într-un pas fals al primelor două clasate pentru a deveni campioană. Elevii lui Juande Ramos vor juca în preliminariile Ligii Campionilor dacă vor rămâne pe locul al treilea.
Pentru Cupa UEFA, trei formaţii se luptă pentru două locuri: Real Zaragoza (locul 5, 59 de puncte, se deplasează la Huelva), Villarreal (locul 6, 59 de puncte, joacă la Sevilla) şi Atletico Madrid (locul 7, 57 de puncte, joacă la Pamplona, cu Osasuna).
În partea inferioară a clasamentului, patru echipe se bat să pentru două locuri care garanează prezenţa în prima divizie şi în sezonul viitor: Real Sociedad (locul 19, 34 de puncte, joacă la Valencia), Celta Vigo, echipa lui Gabi Tamaş (locul 18, cu 36 de puncte, primeşte pe Getafe), Betis Sevilla (locul 16, cu 37 de puncte, joacă la Santander) şi Athletic Bilbao (locul 17, 37 de puncte, joacă pe teren propriu cu Levante). Ocupanta locului 20, Nastic Tarragona, este deja retrogradată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS