13.7 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTransport de arme neletale şi muniţie, fără documente legale, descoperit în PTF Giurgiu

Transport de arme neletale şi muniţie, fără documente legale, descoperit în PTF Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Giurgiu Rutier – Feroviar au depistat doi cetăţeni polonezi care încercau să tranziteze România cu 20 pistoale, 49 puşti cu aer comprimat şi muniţia aferentă, fără a poseda autorizaţiile legale.
Ieri, în jurul orei 18.30, la PTF Giurgiu Rutier, s-au prezentat pentru a intra în ţară, într-un autoturism marca "Toyota", două persoane, Robert C., de 37 de ani, şi Barbara S., de 41 de ani, ambii cetăţeni polonezi.
La controlul de frontieră, cei în cauză au declarat că transportă 10 pistoale şi 49 pusti, toate cu aer comprimat, marca "HATSAN", pe care le-au achiziţionat de la o firmă din Sofia pentru o societate din Polonia, prezentând în acest sens o factură.
În urma verificării documentului prezentat la control, poliţiştii de frontieră au constatat că pe acesta nu era aplicată nici o ştampilă, ceea ce a trezit suspiciuni cu privire la autenticitatea acestuia. Totodata, s-a constatat că cetăţenii polonezi nu posedau documentele legale pentru deţinerea de arme neletale pe teritoriul României.
Procedând la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperite în plus, faţă de cele declarate şi înscrise pe factură, 10 pistoale cu aer comprimat marca "HATSAN", 1 arbaletă marca "KRASSW", 5 lunete marca "RIFLE SCOPE", 65 cutii cu 13.000 alice, calibru 6,5 mm şi 10 cutii cu 5.000 alice, calibru 4.5 mm.
Robert C. a declarat că este proprietarul firmei din Polonia pentru care achiziţionase armele şi muniţia mai sus menţionată şi nu avea alte documente care să ateste deţinerea lor.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor doi cetăţeni polonezi dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, cercetările fiind continuate de către poliţişti ai Serviciul Armament Explozivi Substanţe Toxice din cadrul IPJ Giurgiu. Armele, muniţia aferentă şi celelalte bunuri, în valoare de 50.554 de lei au fost reţinute şi predate serviciului de specialitate din cadrul IPJ Giurgiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS