17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia are cea mai mare rată a mortalităţii infantile

România are cea mai mare rată a mortalităţii infantile

Dintre ţările Uniunii Europene, România are cea mai mare rată a mortalităţii infantile, a avertizat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Susanne Weber-Mosdorf, la Viena, într-o conferinţă pe tema impactului mediului asupra sănătăţii copiiilor.
20 din 1.000 de copii sub cinci ani mor în România, a precizat directorul general al OMS, Susanne Weber-Mosdorf citat de presa de limbă germană.
Nici Bulgaria nu stă cu mult mai bine la acest capitol: mortalitatea infantilă la aceeaşi grupă de vârstă este de 15 din 1.000 de copii.
După cele două ţări din sud-estul Europei, pe lista neagră a OMS figurează Letonia şi Lituania cu 11 respectiv 10 decese din 1.000 de copii sub cinci ani.
Media europeană a mortalităţii infantile este de trei din 1.000 de copii. Unul dintre principalii factorii de mediu care afectează sănătatea copiiilor sub cinci ani este apa infestată care duce la grave afecţiuni digestive, chiar mortale. Un al doilea factor este poluarea aerului, spre exemplu prin prezenţa sobelor în case, au avertizat experţii OMS, citaţi de Realitatea TV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS