15.6 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFuncţia de reprezentant permanent al României în Consiliul Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale a fost stabilită

Funcţia de reprezentant permanent al României în Consiliul Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale a fost stabilită

Guvernul a adoptat ieri o Hotărâre prin care a fost stabilită funcţia de reprezentant permanent al României în Consiliul Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale (OACI) şi aplicarea coeficientului de ierarhizare 8.00 pentru determinarea salariului în valută pentru această funcţie.
La stabilirea coeficientului de ierarhizare s-a ţinut cont şi de natura activităţilor care urmează să fie prestate şi de salariile celorlalţi reprezentanţi în Consiliul OACI. Salariul nu se va suporta de la bugetul de stat.
Astfel, au fost aprobate cheltuielile generate de alegerea României în Consiliul Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale (OACI) concomitent cu hotărârea ca în perioada octombrie 2007 – septembrie 2007, să fie menţinut un reprezentant permanent al României la Sediul OACI.
Finanţarea cheltuielilor va fi asigurată din bugetele de venituri şi cheltuieli ale Compania Naţională “Aeroporturi Bucureşti” – SA (CNAB), Regia Autonomă Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian – ROMATSA şi Regia Autonomă Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR).
Salarizarea în valută şi celelalte drepturi ale reprezentantului permanent al României în Consiliul OACI se realizează în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 837/1995 cu privire la criteriile de salarizare în valută şi celelalte drepturi în valută şi în lei ale personalului trimis în misiune permanentă în străinătate, republicată, cu completările ulterioare.
Valorile cheltuielilor sunt estimative şi pot fi suplimentate pe baza unor justificări fundamentate prezentate de reprezentantul permanent al României în Consiliul OACI – instituţiei care finanţează cheltuiala respectivă.
Ministerul Transporturilor va urmări respectarea de către unităţile de aviaţie civilă menţionate a obligaţiilor ce le revin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS