28.2 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIsraelul a lansat un nou satelit de supraveghere

Israelul a lansat un nou satelit de supraveghere

Armata israeliană a lansat luni dimineaţă la ora locală 2.40 un nou satelit de supraveghere, informează Yahoo!News citând declaraţia ministrului israelian al apărării. Satelitul Ofek-7 "a fost lansat şi a ajuns cu bine pe orbită", potrivit comunicatului de presă emis de Ministerul Apărării, care a adăugat că rezoluţia imaginilor este atât de mare încât satelitul poate detecta obiecte cu dimensiuni de 70 centimetri.
Şeful programului spaţial al Ministerului israelian al Apărării, Haim Eshed, a lăsat să se înţeleagă că satelitul ar putea fi folosit pentru a contracara eforturile Iranului de a crea arme nucleare. Întrebat dacă Ofek-7 ar putea fi utilizat pentru a ataca Iranul, Eshed a avut de spus doar că "tehnologia este tehnologie şi poate servi oricărui scop pe care liderii şi-l propun".
Satelitul Ofek-7 cântăreşte aproape 30 kilograme, are puţin peste şapte metri în lungime şi va funcţiona cel puţin patru ani, urmând să înlocuiască satelitul Ofek 5, care s-a aflat pe orbită timp de aproape cinci ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS