20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHillary Clinton, candidatul favorit al democraţilor la Casa Albă

Hillary Clinton, candidatul favorit al democraţilor la Casa Albă

Candidaţii democraţi la preşedinţia Statelor Unite s-au întâlnit pentru a doua oară în cadrul unei emisiuni televizate, la colegiului Saint Anselm din New Hampshire. Cel mai disputat subiect al dezbaterii a fost viziunea asupra războiului din Irak, iar principala ţintă a criticilor a fost actualul lider de la Casa Albă, George W. Bush, informează realitatea.net. Cei opt competitori nu au ratat ocazia să se ironizeze.
Fostul senator de Nord Carolina, John Edwards, a calificat formula "război mondial împotriva terorismului" a actualului preşedinte drept un simplu slogan politic. Senatorul de New York, Hillary Clinton, şi-a manifestat însă dezacordul faţă de viziunea lui Edwards. "Am văzut ce nenorocire au putut provoca ţării noastre o mână de terorişti", a spus Hillary. În schimb, senatorul de Illinois, Barak Obama, a declarat că războiul din Irak a constituit o deturnare de la adevăratul război împotriva terorismului.
Candidaţii democraţi au avut divergenţe şi pe tema crizei umanitare din provincia sudaneză Darfur. Potrivit unui sondaj comandat de ABC şi Washington Post, Hillary Clinton este favorită în cursa pentru nominalizarea candidatului Partidului Democrat la preşedinţie, cu 42%, fiind urmată de Obama cu 27%, şi Edwards cu 11%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS