12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranţa: Sondajele indică o victorie a partidului lui Sarkozy

Franţa: Sondajele indică o victorie a partidului lui Sarkozy

Cu numai o săptămână înainte de primul tur de scrutin al alegerilor legislative din Franţa, Uniunea pentru o Mişcare Populară, a preşedintelui Nicolas Sarkozy, este creditată în sondaje cu obţinerea unei victorii zdrobitoare. De cealaltă parte a baricadei, Partidul Socialist, aflat în criză de lideri, depune eforturi uriaşe pentru a mobiliza electoratul de stânga împotriva formaţiunii conservatoare, care şi-a propus obiective extrem de ambiţioase.
Actualul preşedinte şi formaţiunea pe care o susţine se bucură de o popularitate comparabilă doar cu cea din perioada creatorului celei de-a cincea Republici, Charles de Gaulle. Sarkozy şi partidul său speră să vină cu un program radical, menit să scoată Franţa din starea de imobilism. Uniunea pentru o Mişcare populară este creditată cu 420 până la 460 din cele 555 de mandate ale Franţei continentale în Adunarea Naţională. În prezent, Uniunea pentru o Mişcare Populară deţine 359 de locuri.
În schimb, Partidul Socialist, care nu îşi revine după înfrângerea suferită de Ségolène Royal în faţa lui Sarkozy la prezidenţiale, este creditat cu cel mult 120 de mandate, în timp ce în prezent are 149. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS