15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVizita şefului Statului Major al Forţelor Armate ale Muntenegrului în România

Vizita şefului Statului Major al Forţelor Armate ale Muntenegrului în România

Şeful Statului Major al Forţelor Armate ale Republicii Muntenegru, general-locotenent Jovan Lakčević, efectuează în perioada 31 mai – 3 iunie o vizită oficială în România, la invitaţia şefului Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin.
Programul vizitei include participarea la ceremonialul de redislocare a Comandamentului SEEBRIG, precum şi vizitarea Comandamentului Flotei, a Flotilei de Fregate, a Centrului de Scafandri, a Navei-şcoală "Mircea" şi a unor unităţi militare din Dobrogea.
În timpul întrevederilor, cei doi oficiali şi-au manifestat interesul pentru găsirea unor forme de cooperare între forţele armate ale celor două ţări. Generalul-locotenent Jovan Lakčević a prezentat date privind stadiul formării forţelor armate ale Republicii Muntenegru şi s-a arătat interesat de aspecte legate de instruirea personalului şi de sprijinul logistic al trupelor din Armata României.
Partea română şi-a manifestat disponibilitatea de a împărtăşi din experienţa acumulată pe timpul participării la Parteneriatul pentru Pace şi în procesul de transformare şi de integrare a armatei în structurile euro-atlantice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS