16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePelerinajul Stareţului Efrem Vatopedinul în România

Pelerinajul Stareţului Efrem Vatopedinul în România

Timp de 10 zile, în perioada 28 mai – 6 iunie 2007, Părintele Arhimandrit Efrem, stareţul mănăstirii Vatoped din Muntele Athos efectuează un nou pelerinaj în România. Vizita stareţului athonit  cuprinde conferinţe, sinaxe, interviuri şi întâlniri în mai multe oraşe şi mănăstiri din ţară. Mărturia athonită va fi întărită de această dată de prezenţa unei copii după icoana Maicii Domnului, (Pantanassa – Atotîmpărăteasa) – vindecătoare de cancer, de la Mănăstirea Vatoped şi de grupul de psalţi Tropos din Athena, condus de Constantinos Anghelidis. Acesta este cel de-al 4-lea pelerinaj făcut de Părintele Efrem, în România, pentru a împărtăşi credincioşilor români din experienţa de viaţă athonită, la fel cum a făcut-o şi în anii 2000, 2002 şi 2004.
Pelerinajul cuprinde conferinţe şi sinaxe în Bucureşti, Alba Iulia, Craiova şi Timişoara. Părintele Efrem va fi prezent în rândul credincioşilor din Mitropolia Olteniei în zilele de 3 şi 4 iunie. Astfel, duminică 3 iunie, după o scurtă vizită la Mânăstirea Lainici, la ora 17.30 va fi primit la Catedrala Mitropolitană din Craiova, iar de la ora 19.00 va susţine o conferinţă, urmată de un concert de muzică religioasă, la Casa Studenţilor din Craiova.
Luni 4 iunie va participa la săvârşirea slujbei Sfintei Liturghii la Catedrala Mitropolitană Sfântul Dumitru din Craiova, urmând ca în după amiaza aceleiaşi zile să participe la slujba Vecerniei săvârşită la Mânăstirea Tismana unde se va întâlni cu stareţi din cuprinsul Mitropoliei Olteniei şi cu obştea mânăstirii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS