19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTinerii creştini ortodocşi craioveni se vor întâlni sub deviza "Iubirea... nu cade niciodată"

Tinerii creştini ortodocşi craioveni se vor întâlni sub deviza „Iubirea… nu cade niciodată”

Grupul de Tineri din parohia "Sfântul Nicolae" – Craioviţa I organizează, sub înaltul patronaj al Arhiepiscopiei Craiovei, sâmbătă, 2 iunie 2007, de la ora 09.45, la biserica parohială din Craiova, str. Craioviţa, nr. 64 (vis a vis de fosta Casă a Ştiinţei şi Tehnicii), Adunarea Tinerilor din Grupurile parohiale şi Asociaţiile de tineret creştin – ortodoxe, ediţia a 2-a.
La manifestare vor participa grupuri de tineri din parohiile "Sf. Nicolae – Brânduşa", "Sf. Ioan Botezătorul" (Craioviţa Nouă),  "Sf. Calinic" (Valea Roşie), "Mântuleasa", Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români – filiala Craiova, Asociaţia Pro Vita – filiala Craiova, Grupul de Tineri – Centrul de Formare şi Consiliere "Sf. Mihail şi Gavril". Activitatea se desfăşoară în colaborare cu Protoieria Craiovei, Centrul de Formare şi Consiliere "Sf. Mihail şi Gavril" şi Fundaţia "Cuvântul care Zideşte".
Adunarea Tinerilor creştini ortodocşi craioveni va avea ca temă de discuţii "Iubirea… nu cade niciodată". Tinerii se vor bucura în această zi de prezenţa IPS Părinte Mitropolit Teofan, alături de preoţii coordonatori ai grupurilor parohiale şi de Maica Siluana Vlad stareţa Mânăstirii Jitianu, cea care va modera discuţiile ce vor avea loc în plenul adunării.
După cum se arată într-un apel adresat de Grupul Parohial de Tineret "Tinerii Sfântului Nicolae" al Parohiei "Sfântul Nicolae" – Craioviţa I, "…mulţi dintre adolescenţii din jurul nostru află o aşa zisă iubire în afara Bisericii şi au tendinţa să creadă că Biserica le îngrădeşte dorinţa de năzuire spre tot ceea ce ei cred că este bun, frumos sau vrednic de dorit. Scopul acestei întâlniri este acela de a schimba modul în care iubirea este privită din afara Bisericii. Împreună, tinerii vor afla ce este de făcut ca iubirea să fie percepută ca fiind o cale de vieţuire în armonie cu sine, cu cei din jurul lor şi nu în ultimul rând cu Dumnezeu. Credem că a sosit vremea ca tinerii să facă un pas înainte pe drumul către mântuire prin iubire".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS