29.5 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReferendum fără obiect dacă se adoptă legea votului uninominal

Referendum fără obiect dacă se adoptă legea votului uninominal

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat astăzi că, în cazul în care Parlamentul adoptă rapid legea privind votul uninominal, nu mai este nevoie de referendum.
Olteanu a spus că în prezent se lucrează la proiectul al Codului Electoral, pe baza acordului dintre PNL, PSD şi PD şi că, din datele pe care le are, până în prima săptămână a lunii iunie proiectul de lege va fi finalizat în varianta Asociaţiei Pro Democraţia, fiind apoi trimis la Senat. Până la finalul acestei sesiuni, Senatul ar putea adopta Codul Electoral, caz în care referendumul propus de preşedinte nu va mai avea sens. "Desigur că, în acel caz, referendumul nu va mai avea sens pentru că Parlamentul îşi va fi însuşit opţiunea votului uninominal", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, citat de NewsIn.
Olteanu a declarat că nu exclude o sesiune parlamentară extraordinară la Camera Deputaţilor, în iulie, fie o accelerare a dezbaterilor la începutul lunii septembrie, astfel încât procesul legislativ al adoptării legii să fie definitivat şi să se poată trece la aplicarea lui, respectiv la înfiinţarea circumscripţiilor uninominale, să se stabilească teritoriul pentru acestea şi apoi fiecare partid să îşi desemneze candidaţii pe aceste cricumscripţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS