31.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Băsescu discută cu ambasadorii ţărilor UE despre situaţia internă

Preşedintele Băsescu discută cu ambasadorii ţărilor UE despre situaţia internă

Preşedintele Traian Băsescu se întâlneşte astăzi cu ambasadorii statelor UE, cu care discută situaţia politică internă, după referendum, dar şi subiecte importante de pe agenda externă, cum ar fi Kosovo sau Tratatul Constituţional, informează NewsIn.
Preşedintele Traian Băsescu le-a spus reprezentanţilor statelor UE, la debutul întrevederii, că i-a invitat pentru a discuta despre situaţia politică internă după referendum şi despre subiecte fierbinţi de pe agenda internaţională, cum ar fi situaţia Kosovo şi cea a Tratatului Constituţional. Totodată, şeful statului le-a mulţumit pentru că au răspuns invitaţiei, deşi aceasta a fost "din scurt".
La întrevderea de la Cotroceni participă 20 de ambasadori şi reprezentanţi ai ambasadelor UE, ca şi adjunctul ambasadorului Uniunii la Bucureşti, Onno Simmons.
Întâlnirea are loc în contextul în care, la sfârşitul lunii iunie, România va trece proba raporului CE, justiţia fiind una dintre zonele asupra căreia planează semne de întrebare. De altfel, mai mulţi reprezentanţi ai corpului diplomatic au asistat, miercuri, la mesajul adresat de şeful statului Parlamentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS