22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBaritonul Dan Iordăchescu, la zi aniversară

Baritonul Dan Iordăchescu, la zi aniversară

Motiv de adevărată mândrie naţională, România culturală sãrbãtoreşte, în 2 iunie 2007, împlinirea a 77 de ani de viaţă şi 58 de ani de activitate lirică naţionala şi internaţională, la cel mai înalt nivel, a maestrului Dan Iordăchescu.     Acesta deţine câteva recorduri mondiale: este cel mai longeviv interpret în viaţă din lume, nu doar pe genurile sale ci şi pe alte genuri muzicale. Nimeni în lume nu mai cântă la vârsta de 77 ani fără întrerupere de 58 ani !
Maestrul îşi doreşte să mai facă un cadou românilor: să intre în Cartea Recordurilor la vârsta de 80 ani cu peste 60 ani de cariera neîntreruptă!
Alt record mondial inedit este faptul că ambele sale fiice, Cristina Iordăchescu–Iordache şi Irina Iordăchescu, i-au moştenit talentul extraordinar, având cariere internaţionale de succes ca mezzosoprana şi respectiv soprană.
Dan Iordăchescu a încântat publicul român dar şi pe cel străin. Astfel, a cântat alături de alte celebrităţi mondiale precum Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Monserrat Caballe şi mulţi altii în 262 turnee din 61 capitale, 86 metropole şi 331 oraşe ale lumii.
Genurile maestrului sunt opera, liedul vocal-simfonic, oratoriul, canţoneta italiană, romanţa românească, cântecul popular stilizat, cântecul de muzică uşoară şi teatrul.
Celebrarea sa va cuprinde multe evenimente omagiale, articole ample în presa scrisă şi audio – vizuală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS