15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVizita Comandantului Forţelor Terestre ale Armatei Serbiei în România

Vizita Comandantului Forţelor Terestre ale Armatei Serbiei în România

O delegaţie condusă de generalul-locotenent Mladen Ćirković, comandantul Comandamentului Forţelor Terestre ale Armatei Serbiei, a efectuat în perioada 28 – 30 mai 2007 o vizită oficială în România, la invitaţia şefului Statului Major al Forţelor Terestre ale Armatei României, general-locotenent dr.Teodor Frunzeti.
În cadrul discuţiilor oficiale, au fost abordate aspecte referitoare la procesul de reformă şi transformare al forţelor terestre din cele două ţări, participarea militarilor români la operaţii şi acţiuni internaţionale şi au fost analizate posibilităţile de extindere, diversificare şi consolidare a relaţiilor de cooperare militară.
Generalul Frunzeti a precizat că există condiţii pentru dezvoltarea unui parteneriat între Forţele Terestre române şi cele sârbe, apreciind că "este momentul să dezvoltăm activităţi mai concrete în domeniul militar, cu preponderenţă pe linia instruirii, respectând tradiţiile de cooperare şi prietenie dintre noi".
Delegaţia sârbă a fost primită de ministrul apărării, domnul Teodor Meleşcanu, de şeful Statului Major General, amiral dr.Gheorghe Marin, şi a efectuat o scurtă vizită la Batalionul 21 Vânători de Munte din Predeal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS