19.8 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Pistoale şi cartuşe, ascunse în cutii de prăjituri

Dolj: Pistoale şi cartuşe, ascunse în cutii de prăjituri

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat – judeţul Dolj au descoperit ascunse în bagajele a doi cetăţeni români, două pistoale cu gaze, precum şi 50 de cartuşe de manevră aferente armelor în cauză, pentru care nu posedau acte de provenienţă.
Ieri, în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-au prezentat pentru a intra în ţară cetăţenii români Alexandru M, de 19 ani, si George M., de 20 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Dolj.
Existând suspiciuni cu privire la natura bunurilor pe care cei doi tineri le transportă, după verificarea documentelor de identitate, poliţiştii de frontieră au decis efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi bagajelor celor doi doljeni.
În urma acestui control, lucrătorii noştri au descoperit în bagajele celor doi, în cutii de prăjituri, două pistoale cu gaze, marca "Ekol special" calibru 9 mm, iar in buzunarul lui George M. a fost gasită o cutie cu 50 cartuşe de manevră, calibru 9 mm, aferente celor două arme.  La audieri, cei doi tineri au declarat că au cumpărat armele şi cartuşele dintr-un magazin din piaţa oraşului Vidin, fără a poseda, însă, acte de provenienţă pentru ele.  
Poliţiştii de frontieră au reţinut armele şi muniţia şi le-au întocmit celor doi actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă calificată, urmând să fie prezentaţi procurorilor pentru luarea măsurilor legale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS