21.7 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTudor Chiuariu: "ANI este cea mai drastică lege de control a averilor din UE"

Tudor Chiuariu: „ANI este cea mai drastică lege de control a averilor din UE”

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, a participat la conferinţa "Integritate şi Anticorupţie în Administraţia Publică", eveniment organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) şi organizaţia Support for Improvement in Governance and Management (SIGMA).
În discursul de la deschiderea lucrărilor conferinţei, ministrul justiţiei Tudor Chiuariu, s-a referit la importanţa aplicării Legii de înfiinţare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) pentru combaterea corupţiei în administraţia publică centrală şi locală. De asemenea, ministrul a subliniat necesitatea asigurării independenţei ANI pentru eficientizarea luptei anticorupţie.
"ANI este cea mai drastică lege de control a averilor din Uniunea Europeană. ANI va fi independentă şi nu va fi subordonată Senatului. Preşedintele, vicepreşedintele şi inspectorii nu vor solicita şi nu vor primi dispoziţii privind derularea verificărilor de la nicio autoritate publică, instituţie sau persoană", a declarat Tudor Chiuariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS