34 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Apărării a deschis lucrările seminarului internaţional PESA

Ministrul Apărării a deschis lucrările seminarului internaţional PESA

"Politica Europeană de Securitate şi Apărare (PESA) reprezintă răspunsul Uniunii Europene la adresa riscurilor şi ameninţărilor mediului de securitate contemporan", a declarat astăzi ministrul apărării, Teodor Meleşcanu, în deschiderea seminarului intitulat "Reflectând împreună la dimensiunea europeană de securitate şi apărare".
Ministrul Meleşcanu a subliniat faptul că România a fost parte integrantă a acestui proces, încă din momentele iniţiale ale fundamentării PESA.
"Din perioada de pre-aderare, România a făcut dovada angajamentului propriu în susţinerea acestui demers, atât prin contribuţii efective în diferite teatre de operaţii unde Uniunea a fost angajată, cât şi prin implicarea în dezbaterea ce a condus la apariţia cadrului strategic de dezvoltare a PESA", a adăugat Teodor Meleşcanu.
Ministrul Apărării a avut, cu acest prilej, şi o întâlnire cu directorul general al Direcţiei de Afaceri Strategice din Ministerul francez al Apărării, Jean de Ponton d'Amencourt.
În cadrul reuniunii organizate la Palatul Cercului Militar Naţional, de Departamentul pentru Politica de Apărare şi Planificare din cadrul Ministerului român al Apărării, în colaborare cu Delegaţia Afacerilor Strategice din Ministerului francez al Apărării, sunt dezbătute subiecte referitoare la procesul de construcţie a Politicii Europene de Securitate şi Apărare (PESA), cooperarea în cadrul operaţiilor UE de gestionare a crizelor, evoluţiile mediului de securitate din Europa de Sud-Est, precum şi la problema securităţii regionale şi a frontierelor.
La reuniune participă reprezentanţi din Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Franţa, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Turcia şi România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS