20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎnchiderea Arpechim depreciază acţiunile Petrom

Închiderea Arpechim depreciază acţiunile Petrom

Închiderea rafinăriei Arpechim afectează cotaţiile acţiunilor Petrom, informează Realitatea TV. Încă de la începutul şedinţei de tranzacţionare, titlurile companiei petroliere au înregistrat o scădere de aproximativ 5%.
Tranzacţionarea acţiunilor Petrom la Bursa de Valori Bucureşti a fost suspendată astăzi timp 45 de minute din cauza anunţului cu privire la închiderea activităţii Arpechim. După ce investitorii de la bursă au aflat exact ce se întâmplă cu rafinăria companiei, conducerea bursei a decis reluarea tranzacţiilor.
Încă din deschidere, titlurile companiei s-au vândut cu un preţ mai mic cu aproximativ cinci procente faţă de şedinţa de ieri. Prima tranzacţie a fost realizată la un preţ de 51 bani pe unitate. Pe parcursul şedinţei, preţul unei acţiuni a coborât chiar şi până la valoarea de 50,5 bani. Brokerii spun că întotdeauna prima reacţie a investitorilor este să vândă acţiunile companiilor care ar putea avea probleme, de tema unor pierderi mai însemnate.
După o oră de tranzacţionare, însă, acţiunile companiei petroliere şi-au mai revenit. Astfel, la 11.30 preţul acţiunilor Petrom era cu doar 3,77% mai mic decât ieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS