21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFiscul nu-şi scoate banii de la miliardarii Craiovei

Fiscul nu-şi scoate banii de la miliardarii Craiovei

Active ale unor societăţi controlate de afacerişti cunoscuţi, cum ar fi Dinel Staicu, Constantin Popeci sau Adrian Mititelu, cu datorii imense la stat, nu au căutare la licitaţia organizată de fisc.

Fiscul doljean a scos ieri la vânzare, fără succes, bunuri sechestrate de la 15 societăţi care au datorii către bugetul de stat. Printre activele scose la mezat se numără şi un imobil de pe strada Mihail Kogălniceanu, evaluat la peste 19 miliarde de lei vechi. Imobilul este al SC REGIONAL MEDIA SRL, firmă controlată de omul de afaceri Adrian Mititelu, şi care are datorii la stat de circa 13 miliarde de lei vechi. La a doua licitaţie, preţul de pornire pentru imobilul de 286 mp din centrul Craiovei va fi cu 25% mai mic, iar la a treia – doar 50% din valoarea de evaluare, adică 9,5 miliarde de lei vechi.

Doar două autobasculante la căutare

Altă firmă cunoscută ale cărei bunuri au fost scoase la vânzare este SC GEASOL SA Craiova, de care se leagă numele lui Dinel Staicu. Aceasta are datorii cumulate către bugetul de stat în valoare totală de 18,6 miliarde de lei vechi, iar bunurile licitate de la valoarea de 1,45 miliarde de lei vechi sunt instalaţii de foraj, motocompresoare şi un autoturism Dacia Nova. Întrucât a fost a treia licitaţie, iar suma de pornire a fost la jumătate faţă de cea de evaluare, procedurile vor fi reluate cu o nouă evaluare a bunurilor. La fel se va întâmpla şi în cazul societăţii SC REUT SA, firmă controlată de omul de afaceri Constantin Popeci, care are datorii la stat de 101 miliarde de lei vechi. Strungurile şi maşinile vor fi evaluate din nou, pentru că nu au avut clienţi nici măcar la a treia licitaţie, când preţul de pornire a reprezentat jumătate din cel de evaluare. Printre puţinele bunuri la care au existat doritori să cumpere se numără două autobasculante sechestrate de la Transporturi, Utilaj, Construcţii (TUC) SA Craiova, căreia i-au fost scoase la vânzare maşini la preţul de pornire de 981,6 milioane de lei, în contul unor datorii la stat de circa 19 miliarde de lei vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU