16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVotanţi români la urne pentru alegerile locale din Spania şi Italia

Votanţi români la urne pentru alegerile locale din Spania şi Italia

Astăzi au loc alegerile locale din Spania şi Italia. Zeci de mii de români, care au reşedinţă legală în cele două ţări, au dreptul să voteze, câţiva dintre ei aflându-se pe listele electorale din Spania şi Italia. Marele fotbalist oltean Gică Craioveanu are mari şanse să obţină postul de consilier pe probleme de sport la Primăria Getafe.
58 de mii de români, din cei peste un milion care se află în Spania, pot vota la alegerile municipale. 16.000 dintre aceştia, care se află în regiunea Madrid, reprezintă jumătate dintre străinii cu drept de vot. Principalul candidat român Augusto Constantin Tecu din regiunea Castellon s-a retras din cursă ca formă de protest pentru intenţia Guvernului de la Madrid de a înăspri legea imigraţiei.
În Italia, 8 români candidează pentru posturi de consilieri locali. Toţi sunt membri ai Partidului Identitatea românească, dar candidează pe listele electorale ale Partidului Popularilor din Italia. În peninsulă, cei peste 51 de mii de români reprezintă circa jumătate din electoratul format din imigranţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS