11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePe urmele idolului Mariah Carey

Pe urmele idolului Mariah Carey


A dat păpuşile pe lecţiile de canto, pian sau dans, căci mirajul scenei o prinsese în mrejele sale. Astăzi străluceşte acolo sus, pe scenă, şi visează că într-o zi se va bucura de succesul idolului său, Mariah Carey.

 

Avea patru ani când părinţii şi-au dat seamna că fetiţa lor are înclinaţii artistice, aşa că s-au hotărât să o înscrie la cursurile de canto. Micuţa Roxana avea să le demonstreze repede că nu se înşelaseră, căci după doi ani de pregătire fetiţa avea să obţină şi primele distincţii. I-au urmat altele şi altele, dar şi participări la competiţiile naţionale şi internaţionale. „A cucerit de la prima apariţie, şi acest lucru i-a oferit încrederea de a merge mai departe. Cu fiecare reuşită muncea mai mult şi mai mult, dovadă că în 2005 obţinea premiul I la Festivalul Anapie din Foggia“, povesteşte Cecilia Văduva, mama micuţei artiste.

 

Drumul spre succes

 

Un an mai târziu, Roxana Văduva făcea primul ei turneu internaţional. Destinaţii i-au fost Germania şi Austria. A poposit rând, pe rând în Viena, Landau, Wells, Straubing, Passau şi Mettan. O experienţă unică. A înţeles atunci că poate mai mult, că vrea mai mult. A continuat să muncească. Şi chiar dacă uneori îi era greu să se împartă între şcoală şi orele particulare cu profesorul compozitor Nicu Popa, nu a renunţat. A vrut să-şi facă dascălii mândri şi a reuşit. I-a demonstrat profesoarei de pian, Dorina Arsenescu, că poate, tot astfel cum Camelia Clavac, profesoara de canto de la Şcoala Populară de Artă din Râmnicu Vâlcea, avea să înţeleagă că ajută la formarea unei artiste desăvârşite. Ca o certitudine a venit şi Trofeul Micul Artist din 2006, trofeu pe care îl va înmâna în acest an altui mic talent, la ediţia actuală a Festivalului. Şi-a ales şi un model: „Mă fascinează Mariah Carey, care cântă super. Sper să ajung la valoarea ei, dar ştiu că pentru asta va trebui să muncesc foarte mult“, a spus Roxana. Şi asta face. A lăsat păpuşile şi jucăriile deoparte şi a ales drumul spre succes. Ore întregi de repetiţii, studii individuale. Nemulţumiri ce se nasc din neputinţa atingerii perfecţiunii, dar şi satisfacţii ce apar ca urmare a dobândirii unor noi distincţii, printre care premiul II în cadrul Festivalului „Generaţia Mileniului trei“ de la Bucureşti desfăşurat luna aceasta. „Clopotele albe“, scrisă de George Natsis, în interpretarea Roxanei, a convins juriul că merită un loc pe podium. „S-ar fi putut şi mai bine“, ar spune Roxana în stilul caracteristic. Dar cine ştie, poate următoarea participare îi va aduce bucuria reuşitei depline. Şi din nou se întoarce în camera de studiu, căci Festivalul „Ursuleţul de aur“ bate la uşă. „Cântec pentru mama“ va trebui să urce pe locul întâi, conform obiceiului, căci la fiecare participare de până acum de la Baia Mare, locul de desfăşurare a competiţiei, Roxana s-a întors cu premii. În plus, în cadrul competiţiei se fac selecţiile pentru altă manifestare de gen, Festivalul „Delfinul de aur“, de la Năvodari. Roxana nu poate pierde confruntarea muzicală cu celelalte mici talente. Ar fi nefiresc pentru ea, dat fiind faptul că până acum a participat la două ediţii şi a obţinut şi premii. Vor urma alte şi alte ore de muncă. Noile proiecte trebuie duse la capăt, cu toată responsabilitatea unui copil de 12 ani, care visează că, într-o zi, drumul său o va duce spre cele mai înalte culmi, spre marile scene ale lumii, acolo unde se află astăzi idolul său, Mariah Carey.

Ploaia de premii

De-a lungul anilor, Roxana Văduva a reuşit să culeagă mai multe distincţii. Printre acestea Premiul II la Festivalul „Generaţia Mileniului trei“ – Bucureşti 2007, Trofeul „Micul artist 2006“ în cadrul Festivalului Naţional Micul Artist de la Craiova din 2006, Premiul I la Festivalul „A.N.A.P.I.E“ – Foggia, desfăşurat în perioada 28 aprilie – 1 mai 2005, Premiul I la Festivalul „Ecouri Drăgăşănene“ din 12 noiembrie 2005, Premiul special la Festivalul Mimistar-Cireşar de la Bucureşti din 2005, Premiul special la acelaşi Festival în 2004, Premiul Special la Festivalul „Delfinul de aur“ din 2004 de la Năvodari, menţiune la Festivalul „Ursuleţul de aur“ de la Baia Mare în 2003 şi 2004, dar şi diplome de excelenţă de la TVRM, TV Neptun, TV Naţional, OTV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS