30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIon Iliescu critică strategia PSD pentru referendum

Ion Iliescu critică strategia PSD pentru referendum

Strategia PSD pentru referendum a fost prost gândită. Declaraţia îi aparţine preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu.
Într-un interviu acordat ziarului Gardianul, fostul şef al statului susţine că actuala conducere a social-democraţilor a fost nepregătită pentru lupta cu Traian Băsescu. Mai mult, Iliescu se pronunţă împotriva intrării PSD la guvernare, dar şi împotriva declanşării alegerilor anticipate.
În interviul publicat de Gardianul, fostul şef al statului recunoaşte că nu se aştepta ca Traian Băsescu să obţină un scor atât de mare la referendumul din 19 mai.
"Nu a intrat în cursă Geoană cu Băsescu, dar a fost o strategie prost gândită. A fost o chestiune care a luat prin surprindere această conducere inclusiv prin lipsa coordonării cu ceilalţi competitori. […] Cred că a fost şi o oarecare euforie, după rezultatul votului din Parlament, care a fost o surpriză pentru mulţi şi a fost un succes politic. Problema e că nu s-a acţionat imediat, prompt, de pe un front unitar, cu toţi cei care participaseră la această cursă", a declarat Ion Iliescu.
În ceea ce priveşte situaţia actuală de pe scena politică, fostul şef al statului spune că PSD nu trebuie să intre la guvernare, nici cu PNL, nici cu PD, ci să rămână în opoziţie. Iliescu se declară împotriva declanşării alegerilor anticipate acesta fiind şi motivul pentru care susţine că PSD trebuie să negocieze susţinerea unui Guvern care să asigure stabilitate până la viitoarele alegeri. Mai mult, Iliescu susţine că ar trebui să existe şi un protocol scris de susţinere a Guvernului care să conţină probleme politice, politici economice şi sociale ce vor fi negociate punctual.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU