17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSummit-ul NATO 2008 de la Bucureşti, organizat de un departament al MAE

Summit-ul NATO 2008 de la Bucureşti, organizat de un departament al MAE

Guvernul a decis ieri constituirea unui Departament în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, care va organiza Summit-ul NATO 2008 la Bucureşti.
Departamentul Organizare Summit NATO 2008 se va constitui ca structură distinctă în cadrul MAE şi va fi sub coordonarea unui subsecretar de stat, potrivit Hotărârii de Guvern adoptate astăzi. Numărul demnitarilor din cadrul Ministerului Afacerilor Externe va rămâne însă neschimbat întrucât postul de subsecretar de stat care va conduce Departamentul îl va înlocui pe cel de şef al Departamentului pentru francofonie, cu rang de subsecretar de stat, care se desfiinţează. 

De asemenea, numărul de posturi al Ministerului Afacerilor Externe va fi suplimentat cu 50, de la 2.284 la 2.334. Organizarea Summit-ului NATO implică responsabilităţi pentru România, nu numai în pregătirea evenimentului propriu-zis, ci şi sub aspectul agendei politice a Alianţei, în decursul anului viitor.

Sarcinile care revin României în vederea organizării Summit-ului NATO 2008 sunt deosebit de complexe, ţinând cont de anvergura evenimentului. Este estimat că vor participa la această reuniune peste 6000 de persoane, şefi de state şi de guvern, delegaţi oficiali, jurnalişti.

La 28 martie 2007 NATO a adoptat formal decizia privind organizarea în România a Summit-ului NATO 2008, iar cu ocazia ministerialei NATO, desfăşurată la OSLO în perioada 26-27 aprilie, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jaap de Hoop Schefer, a anunţat oficial că România  va fi gazda acestui important eveniment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS