32.9 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a procurorului Doina Florentina Bolocan, prim-procuror adjunct cu delegaţie al Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă.
Din probele administrate de procurori a rezultat că, în vara anului 2005, inculpata a pretins şi primit de la o persoană denunţătoare suma de 20.000.000 ROL pentru a interveni la judecători din cadrul Judecătoriei şi Tribunalului Giurgiu, în vederea soluţionării favorabile a unui dosar penal ce avea ca obiect o plângere împotriva unei soluţii de netrimitere în judecată.
Din probatoriu a mai rezultat că, în perioada mai-octombrie 2006, inculpata a pretins şi primit de la două persoane denunţătoare, soţ şi soţie un viţel de 180 kilograme pe care îl văzuse în curtea acestora, cu ocazia unei deplasări la locuinţa lor. În schimb, inculpata a promis că va interveni la prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, în vederea înregistrării unei cereri de revizuire. Ulterior, a pretins şi primit  de la aceleaşi persoane denunţătoare, în mod repetat, produse alimentare (brânză, ouă, lapte, păsări) în vederea soluţionării favorabile a dosarului penal ce avea ca obiect revizuirea unei sentinţe penale pronunţate de Judecătoria Giurgiu într-un dosar ce avea ca obiect infracţiunea de lovire sau alte violenţe. Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bucureşti.  Având în vedere existenţa unor indicii cu privire la săvârşirea, de către Bolocan Doina Florentina şi a altor infracţiuni de corupţie, cauza se va disjunge, iar cercetările vor continua. Consiliul Superior al Magistraturii a fost sesizat astăzi pentru a dispune suspendarea din funcţie a procurorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS