13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFinanţarea directă de la bugetul de stat pentru organizaţii neguvernamentale prin fonduri naţionale

Finanţarea directă de la bugetul de stat pentru organizaţii neguvernamentale prin fonduri naţionale

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC) şi Centrul de Asistenţă pentru Organizaţii Neguvernamentale (CENTRAS) organizează mâine o masă rotundă cu tema "Finanţarea directă de la bugetul de stat prin fondurile naţionale a organizaţiilor neguvernamentale", studii de caz Fondul Naţional Cultural şi Fondul de Mediu.
În perioada septembrie 2006 – februarie 2007, FDSC şi CENTRAS au realizat o analiza a mecanismelor de finanţare directă pentru organizaţii neguvernamentale de la bugetul de stat. Raportul "Analiza mecanismelor de finanţare directă de la bugetul de stat pentru organizaţiile neguvernamentale din România" identifică principalele probleme care afectează relaţiile financiare dintre Guvern şi societatea civilă în România şi, pe baza consultărilor actorilor implicaţi şi a analizei datelor culese, formulează o serie de recomandări.
Principalul obiectiv al mesei rotunde îl reprezintă prezentarea şi discutarea principalelor concluzii ale raportului privind finanţarea organizaţiilor neguvernamentale prin Fondul Naţional Cultural şi Fondul de Mediu, şi formularea unor propuneri de ameliorare a mecanismelor de finanţare. Concluzia studiului este că statul trebuie să recunoască importanţa organizaţiilor neguvernamentale şi să îşi asume un rol activ în susţinerea şi dezvoltarea lor in continuare, ca un sector complementar celui guvernamental şi în spiritul european al subsidiarităţii.  Aceast eveniment face parte dintr-o serie de trei evenimente la care vor participa reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale si autorităţilor publice centrale ai celor mai importanţi finanţatori instituţionali din România. Următoarele întâlniri vor avea loc după cum urmează: finanţările de la bugetul de stat din domeniul social pe data de 31 mai şi finanţările pentru tineret în data de 18 iunie.
 

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS