13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate"Condamnă corupţia!", campanie iniţiată de Direcţia Generală Anticorupţie

„Condamnă corupţia!”, campanie iniţiată de Direcţia Generală Anticorupţie

Direcţia Generală Anticorupţie din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative relansează Campania de Responsabilizare Anticorupţie, iniţiată anul trecut, în scopul conştientizării opiniei publice asupra faptului că, de fapt, corupţia nu este endemică,  iar combaterea acestui fenomen poate da  rezultate.  
În prima etapă a Campaniei, cetăţenii au fost încurajaţi să sune la linia gratuită anticorupţie a D.G.A. înregistrându-se, astfel, o dublare a numărului de apeluri primite la Telverde 0800 806 806, respectiv în trimestrul doi al anului 2006, numărul de solicitări (apeluri şi mesaje) la linia verde anticorupţie a crescut de peste 2,1 ori, faţă de primul trimestru. Prin urmare, doar în baza sesizărilor telefonice ale cetăţenilor, au fost instrumentate 42 de dosare penale referitoare la fapte de corupţie.
 În aceste condiţii era evidentă necesitatea unei continuări a campaniei care să arate cetăţenilor că linia TelVerde este eficientă, iar expunerea lor nu a fost zadarnică, problemele găsindu-şi rezolvarea. Scopul campaniei este ca publicul să cunoască modalităţile pe care D.G.A. le oferă cetăţenilor pentru rezolvarea problemelor în mod legal, fără a apela la darea de mită. Totodată, dorim să conştientizăm cetăţenii asupra faptului că darea de mită constituie o infracţiune şi se pedepseşte conform legii.
Astfel, Direcţia Generală Anticorupţie a realizat două spoturi video şi două spoturi audio, care se bazează pe cazuri de dare şi de luare de mită, inspirate din situaţii reale. S-a folosit conceptul de testimonial în sensul că s-a ales ideea că cetăţenii care au apelat la TelVerde au beneficiat de consiliere şi problema lor a fost rezolvată. În plus, au fost realizate afişe şi un banner flash cu mesaj anticorupţie care vor fi postate la ghişeele de relaţii cu publicul şi pe diverse site-uri instituţionale.
Campania a fost lansată în luna mai şi va continua până la sfârşitul lunii septembrie 2007. Costul aferent realizării celor patru spoturi şi a celorlalte materiale de promovare a fost de 121347,51 RON, iar difuzarea acestora se va face în regim de campanie socială.
În cadrul Campaniei de responsabilizare anticorupţie – 2007, D.G.A. beneficiază de sprijinul a 110 posturi de televiziune locale şi centrale, precum şi 130 posturi radio, care şi-au arătat disponibilitatea de a difuza cele patru spoturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS