14.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate3.700 de mineri din Valea Jiului – intră în grevă de luni

3.700 de mineri din Valea Jiului – intră în grevă de luni

Liderii Uniunii Sindicale Mine şi Energie din Valea Jiului au anunţat că luni dimineaţa, de la ora 7.00, aproximativ 3.700 de mineri vor intra in grevă de avertisment în semn de solidaritate cu ortacii din Oltenia. Sindicaliştii care intră în grevă sunt de la Exploatările Miniere Livezeni, Petrila, o parte din angajaţii de la Lonea şi de la Uricani, care sunt afiliaţi structurii sindicale condusă de Marin Condescu. Cele patru sindicate fac parte din Uniunea Sindicală Mine Energie (USME), afiliată Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME). "De joi dimineaţa am declanşat procedura legală pentru a intra în grevă. Am depus toate actele necesare la Ministerul Economiei şi Finanţelor, la Compania Naţională  Huilei din Petroşani şi la toate subunităţile miniere la care avem membrii de sindicat", a spus Adrian Jurcă, copreşedintele USME.
Conform convenţiei, Jurcă spune că pe timpul grevei de solidaritate va fi asigurată o treime din activitatea obişnuită de subteran, inclusiv măsurile de securitate a locurilor de muncă.
 Minerii afiliaţi la USME sunt în număr de aproximativ 3.700, dintr-un total de 12.000, care muncesc în cadrul CNH. Restul sunt afiliaţi Ligii Sindicatelor Miniere din Valea Jiului, ai căror lideri nu susţin acţiunile de protest ale minerilor din Bazinul Olteniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS