15.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDiscuţii libere despre droguri şi sex cu studenţii craioveni

Discuţii libere despre droguri şi sex cu studenţii craioveni

În Sala de marmură a Casei Studenţilor din Craiova a avut loc o întâlnire organizată de Direcţia Judeţeană pentru Tineret, Agenţia pentru Sprijinirea Studenţilor, Casa de Cultură a Studenţilor în parteneriat cu Convenţia Organizaţiilor Studenţeşti Craiova, pentru marcarea Zilelor Studentului Craiovean.
În cadrul campaniei "More Love, No Drugs!" care se va desfăşura în perioada 22-27 mai, tema întâlnirii de ieri a fost "Învaţă să spui NU drogurilor şi sexului neprotejat", iar la această manifestare au fost invitaţi: subinspector Geta Florescu, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Dolj, dr. Narcisa Dinică, din partea Autorităţii pentru Sănătate Publică Dolj, Rocsana Ristea, coordonator regional al Societăţii de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală (SECS), Gabriel Hari, reprezentantul Asociaţiei Române a Tinerilor cu Iniţiativă.
Dacă iniţial tinerii (aproximativ 80-85) au fost mai reţinuţi în abordarea acestor subiecte, pe parcurs au intrat în joc şi şi-au exprimat opiniile şi recomandările cu privire la modalităţi mai eficiente de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri, de prevenire a infectării cu HIV/SIDA ca urmare a întreţinerii relaţiilor sexuale în mod neprotejat.
Având în vedere că se apropie Ziua Mondială Fără Tutun – 31 mai, participanţii la întâlnire au primit pliante antitutun şi fluturaşi cu avantajele unor locuri fără fum de ţigară, în concordanţă cu tema din acest an propusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii – "Creează şi bucură-te de locuri fără fum de ţigară" (materiale realizate de Agenţia Naţională Antidrog). De asemenea, studenţii au primit prezervative şi materiale informative realizate de SECS.
Au fost aplicate şi două chestionare pentru a se afla nivelul cunoştinţelor studenţilor despre droguri şi despre importanţa campaniilor de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri, respectiv nivelul cunoştinţelor despre bolile cu transmitere sexuală şi metode contraceptive.
Având în vedere buna organizare şi interesul studenţilor în a cunoaşte şi a fi informaţi cât mai mult şi mai bine cu privire la aceste două aspecte ale vieţii, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj va sprijini studenţii şi va fi alături de ei şi la Zilele Studentului Craiovean din anii următori, iar activităţile de acest gen vor continua şi cu alte ocazii pentru că, aşa cum spuneam, este important ca tinerii să fie informaţi corect şi la timp cu privire la efectele consumului de tutun, alcool şi droguri pentru a putea lua o decizie înţeleaptă, în cunoştinţă de cauză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS