26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePNL rămâne la guvernare

PNL rămâne la guvernare

Biroul Politic Central al PNL a respins astăzi propunerea vicepreşedintelui Ludovic Orban, care viza ieşirea de la guvernare şi trecerea în opoziţie a partidului.
"Am avut un vot pe acest subiect, un vot clar şi copleşitor de 31 persoane împotrivă şi numai 2 pentru, iar punctul de vedere susţinut e simplu şi clar: în 2004 ne-am asumat guvernarea şi timp de doi ani am demonstrat că ne putem onora angajamentele, fie că e vorba despre cele legate de integrarea în UE sau de celelalte  promisiuni",a declarat preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu. "Vom merge mai departe, vom continua să guvernăm şi nu se pune problema acum să dezertăm", a mai comentat liderul liberalilor.
Decizia va trebui să fie însă validată şi în cadrul Delegaţiei Permanente a PNL, care a fost convocată pentru miercuri.
Ideea ieşirii de la guvernare a PNL a pornit de la liberalii bucureşteni. Duminică, Consiliul de Conducere al PNL Bucureşti, în urma analizării rezultatelor referendumului, a decis cu unanimitate de voturi să propună conducerii centrale trecerea în opoziţie. La baza acestei decizii ar fi stat – potrivit lui Ludovic Orban, vicepreşedinte al PNL şi preşedinte al organizaţiei bucureştene – respectul faţă de voinţa exprimată de cetăţeni la acest referendum, actuala structură parlamentară şi refuzul de a face compromisuri în ceea ce priveşte aplicarea programului de guvernare cu PSD, PRM, PD sau cu orice alt partid politic. Această propunere a fost supusă ieri atenţiei Biroului Politic Central al PNL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS