21.2 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024

Demisii în PSD

Victoria la scor a lui Traian Băsescu s-a soldat până acum doar cu urmări modeste în sânul PSD: o demisie la Dâmboviţa şi o autosuspendare la Teleorman.
Deputatul PSD Ion Stan şi-a dat astăzi demisia din funcţia de vicepreşedinte al PSD şi de lider al filialei Dâmboviţa, din cauza eşecului suferit la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu. "Având în vedere eşecul organizaţiei PSD Dâmboviţa la referendum, consider că este moral să-mi asum acest insucces", a declarat ieri Stan, care a menţionat că-şi va continua activitatea de simplu membru de partid.
Tot azi, înainte de începerea lucrărilor Biroului Permanent Naţional al PSD, şi liderul filialei Teleorman, vicepreşedintele Liviu Dragnea, a anunţat că se autosuspendă din funcţie. "Vin foarte hotărât să încerc să conving colegii să înţeleagă că răspunderea trebuie asumată cu multă demnitate şi cu multă hotărâre", a declarat Dragnea, care a menţionat că nu se poate merge la nesfârşit pe nişte acţiuni care aduc deservicii partidului, în timp ce aceia care le-au iniţiat se ascund sub răspunderea colectivă.
Dragnea a susţinut că, în opinia lui, sunt patru persoane din conducerea PSD care ar trebui să-şi asume răspunderea eşecului, însă n-a vrut să-i nominalizeze pe cei patru.
În această după-amiază, şi deputatul Vasile Puşcaş şi-a anunţat demisia din funcţia de vicelider al grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor. "Consider că atât direcţia, cât şi strategia şi aplicarea acesteia în politica grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor nu au avut rezultatele scontate şi, ca atare, sunt de părere că întreaga conducere a grupului parlamentar ar trebui să-şi înainteze demisia, iar grupul să îşi aleagă lideri care să aibă capacitatea morală şi politică de a revigora şi dezvolta iniţiativele politice social-democrate şi de a reforma partidul, aşa cum îşi doresc membrii şi militanţii PSD", a explicat Puşcaş printr-un comunicat de presă.
Preşedintele PSD a ocolit însă azi problema asumării personale a răspunderii pentru eşecul în faţa lui Băsescu. Chestionat ieri de ziarişti în această problemă, Geoană n-a vrut să răspundă dacă este vinovat de eşec, ci a menţionat doar că "există o doză de răspundere pe care ne-o vom asuma cu toţii, în proporţiile cuvenite".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS