26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBruxelles: Parlamentul actual din România nu mai este reprezentativ

Bruxelles: Parlamentul actual din România nu mai este reprezentativ

Referendumul de sâmbătă din România a stârnit reacţii şi la Bruxelles. Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, l-a felicitat pe Traian Băsescu pentru victoria obţinută. Reprezentanţii Partidului Popular European şi ai Partidului Socialist au declarat pentru postul Radio France International că preşedintele Traian Băsescu este susţinut de popor şi că întreaga clasă politică trebuie să ţină cont de rezultatul votului.
Europarlamentarul Partidului Popular, Markus Ferber, a declarat că votul de ieri a confirmat susţinerea de care se bucură preşedintele României. Pe de altă parte, a adăugat deputatul european, referendumul a arătat că Parlamentul actual nu mai este reprezentativ.
"Nu e o surpriză pentru mine şi dovedeşte că Traian Băsescu e susţinut de poporul român. Cred că majoritatea din Parlament nu reprezintă majoritatea populaţiei României, deci ar trebui să vă gândiţi la alegeri naţionale şi la formarea unui nou guvern care să fie capabil să ducă la capăt toate lucrurile ce trebuie realizate în România, în special reformele cerute de Uniunea Europeană şi care le trebuie oamenilor din ţară", a declarat Markus Ferber pentru Radio France International.
Vicepreşedintele grupului socialist din Parlamentul European, Hannes
Swoboda, a declarat pentru acelaşi post de radio că se aştepta la rezultatul referendumului şi că acum executivul, legislativul şi preşedinţia trebuie să revină la masa dialogului. "Mai întâi, trebuie să acceptaţi rezultatul. Nu există nici un dubiu în privinţa asta. În al doilea rând, toţi cei responsabili din România ar trebui să se adune la aceeaşi masă şi să spună: Bun, avem aceste dispute politice, Parlamentul l-a suspendat pe Traian Băsescu, poporul l-a susţinut însă pe preşedinte, iar acum trebuie să ne pregătim să aplicăm legile europene şi să organizăm alegerile europene din toamnă", a declarat Hannes Swoboda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS