28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlegători puşi pe drumuri

Alegători puşi pe drumuri

Referendumul din Dolj pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu a decurs fără incidente majore.
Cele mai multe sesizări au vizat lipsa alegătorilor de pe listele electorale, care a obligat sute de oameni să meargă câţiva kilometri pentru a vota. Mulţi dintre ei s-au lăsat păgubaşi. Mari probleme cu listele electorale permanente au avut alegătorii din Calafat.
Obişnuiţi să voteze în locurile unde o făcuseră şi în anii trecuţi, calafetenii din cartierul Traian s-au trezit că au fost mutaţi cu liste cu tot câţiva kilometri mai departe, în cartierul Mogador.
„Confuzia a apărut deoarece în ambele cartiere există blocuri numerotate de la A la E. Atunci când s-au dat listele, s-a greşit. Oamenii au zis că pe ploaia asta torenţială refuză să străbată oraşul de la un capăt la altul“, a declarat viceprimarul Dorin Trăistaru în timp ce încerca să scoată cu motopompa apa care umpluse curţile a două case.
Aceeaşi problemă a apărut şi în satul Castrele Traiane, din comuna Pleniţa. BEC Dolj a fost sesizat că preşedintele secţiei nu le permitea să voteze pe listele suplimentare unor săteni care fuseseră incluşi din greşeală pe listele permanente ale altei secţii, ceea ce îi obliga să parcurgă câţiva kilometri în plus. La Dăbuleni şi în alte comune au fost sesizate afişe electorale atât pro, cât şi contra lui Traian Băsescu.                

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS