20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBani pentru 84 de campusuri şcolare

Bani pentru 84 de campusuri şcolare

Executivul a decis, astăzi, alocarea de fonduri în valoare de 437,6 milioane de lei – peste 132 de milioane de euro – pentru realizarea de investiţii în educaţie în cursul anului 2007, a anunţat Anton Anton, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, la finalul şedinţei de Guvern. Suma este destinată finanţării unor lucrări de construcţie de campusuri şcolare pentru unităţile de învăţământ preuniversitar, finanţării lucrărilor de utilităţi pentru grădiniţe, şcoli, precum şi a lucrărilor de investiţii, de consolidare şi reabilitare a şcolilor de arte şi meserii. Vor beneficia de aceste fonduri instituţii de învăţământ din toate judeţele şi din municipiul Bucureşti: 84 de campusuri şcolare şi 94 de şcoli de arte şi meserii, 1.233 de grădiniţe, şcoli, şcoli de arte şi meserii, majoritatea situate în mediul rural.
Suma de 129,239 milioane de lei este destinată finanţării lucrărilor de asigurare a utilităţilor pentru un număr de 1.233 de grădiniţe, şcoli, şcoli de arte şi meserii; 151,206 milioane lei au fost alocate pentru edificarea şi construirea de campusuri şcolare pentru unităţile de învăţământ preuniversitar, precum şi pentru lucrări de reabilitare. Din cele 84 de campusuri şcolare care vor primi finanţare, 25 sunt construcţii noi. Secretarul de stat Anton Anton a precizat că, în cazul lucrărilor la campusurile şcolare, o parte din acestea reprezintă investiţii de tip greenfield şi o parte extinderi a unor complexe şcolare existente.
Un campus şcolar cuprinde şcoala propriu-zisă, spaţii de cazare pentru elevi, cantină, bază de practică pentru meserii şi specializări impuse de particularitatea zonei (ateliere şcoală), bază sportivă (sală de sport şi terenuri sportive) şi spaţii de cazare pentru cadrele didactice.
De asemenea, suma de 157,162 milioane lei este destinată înfiinţării şi modernizării unui număr de 94 de şcoli de arte şi meserii.
Fondurile alocate astăzi reprezintă cea de-a doua tranşă importantă de bani destinată investiţiilor în infrastructura educaţională. În şedinţa din 28 martie, Guvernul a alocat peste 7.000 de miliarde de lei vechi (aproximativ 206 milioane euro) pentru finanţarea unor lucrări de construcţie, consolidare, reabilitare şi reparaţii capitale la un număr de 2.799 de şcoli şi grădiniţe din sistemul de învăţământ de stat. În total, pentru anul 2007 au fost alocate fonduri in valoare de 1,1 miliarde euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS