19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNicolae Văcăroiu a convocat CSAT-ul

Nicolae Văcăroiu a convocat CSAT-ul

Şedinţa de astăzi a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) s-a încheiat după mai bine de trei ore în care membrii Consiliului au discutat pe tema pachetului de legi privind siguranţa naţională.
La începutul şedinţei, preşedintele interimar Nicolae Văcăroiu le-a spus membrilor CSAT că în România există, la ora actuală, 83 de legi ce vizează diferite compartimente ale securităţii, dintre care 23 trebuie actualizate.
Întrucât este prima şedinţă a Consiliului de după eliminarea PD de la guvernare, din vechiul CSAT mai participă doar şeful SRI, George Maior, şi cel al SPP, Lucian Pahonţu, ca şi consilierul pe probleme de securitate al lui Traian Băsescu, democratul Mihai Stănişoară.
Preşedintele interimar Nicoale Văcăroiu a convocat şedinţa Consiliului special pentru dezbaterea mult disputatului pachet de legi pe care CSAT-ul condus de Traian Băsescu a refuzat să îl avizeze, motivând că nu este competenţa Consiliului. Văcăroiu anunţase că nu va include pe agenda CSAT şi problema înlocuirii şefului SIE, post rămas vacant prin demisia unuia dintre oamenii lui Băsescu, Claudiu Săftoiu. El a refuzat să includă pe ordinea de zi a şedinţei o altă temă preferată a liberalilor, cea legată de retragerea trupelor din Irak.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS