13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024

7 ani fără Nestor

În luna mai, Anul Domnului 2007, se împlineşte curgerea a şapte ani de la naşterea în cer a celui ce a fost Înalt Preasfinţitul Mitropolit Acad. Dr. Nestor Vornicescu, întâistătător al Mitropoliei Olteniei, părinte, învăţător şi îndrumător, vreme de aproape 22 de ani, al clericilor şi credincioşilor creştini ortodocşi de pe plaiurile Olteniei.
Cu acest prilej, astăzi, la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Dumitru“ din Craiova, va fi oficiată o slujbă de pomenire de către ÎPS Părinte Mitropolit Teofan, împreună cu un sobor format din ierarhi, preoţi şi diaconi. Printre ierarhii care vor participa la aceste momente deosebite din viaţa Mitropoliei Olteniei îi amintim pe ÎPS Daniel, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi ÎPS Dometian, Mitropolitul Vidinului. Tot în această zi se va săvârşi, în aceeaşi Sfântă Catedrală, slujba Sfintei Liturghii, care va fi precedată, de la ora 9.00, de săvârşirea slujbei de resfinţire, în urma lucrărilor de restaurare a picturii. De asemenea, va avea loc şi lansarea volumului omagial „Vlădica Nestor – păstorul oltenilor“, tipărit la Editura Mitropoliei Olteniei.
Manifestările comemorative se vor încheia cu un moment artistic susţinut pe podiumul special amenajat în faţa Catedralei Mitropolitane de un grup de elevi ai Liceului din Lozova – Basarabia, locul de naştere al ÎPS Nestor, liceu care poartă din anul 2004 numele vrednicului de pomenire părinte mitropolit.

Învăţăturile duhovniceşti ale părintelui Nestor au rămas în sufletele celor care l-au cunoscut personal şi în sufletele celor care au citit din scrierile lui. Roadele bune ale faptelor părintelui Nestor le întâlnim pe tot cuprinsul Olteniei, în chip de biserici, mănăstiri sau colecţii de carte şi icoane. Pentru aceste roade de mare preţ ne rugăm lui Dumnezeu să odihnească sufletul Mitropolitului Nestor cu drepţii şi spunem cu inimă smerită şi plină de credinţă: VEŞNICĂ POMENIRE!

MITROPOLIA OLTENIEI

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS