15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateChristophe Guillarmé, feminitatea regăsită la Craiova

Christophe Guillarmé, feminitatea regăsită la Craiova

Eleganţă, feminitate, tradiţionalism ancorat în modernism sau, altfel spus, creaţii ce poartă semnătura designerului francez Christophe Guillarme.

Indiferent de numele colecţiei, Christophe Guillarmé, designerul francez de renume mondial, oferă creaţiilor sale o feminitate senzuală care poartă amprenta eleganţei şi a rafinamentului şi care emană o subtilă îmbinare între clasic şi modern. El imprimă creaţiilor pe care le semnează valori atemporale, dar şi avangardiste. Conservator în demersul său creativ şi în grija pentru finisaje, Christophe creează şi inovează atât în materie de croială, cât şi în ceea ce priveşte combinarea de materiale şi de culori.
Dovadă stă şi colecţie sa, primăvară-vară 2007, distribuită în Statele Unite ale Americii, în Europa, în Orientul Apropiat, precum şi în Japonia, care cuprinde creaţii glamour şi romantice, dar şi rock'n roll, care ne transpun într-o atmosferă de budoar plin de linişte şi într-un univers intrigant al accesoriilor otrăvite. „Toxic Flowers“, căci despre ea este vorba, oferă o antologie de imprimeuri florale şi vegetale pe materiale delicate precum muselina şi satenul de mătase, jerseul şi voaluri care reflectă culorile curcubeului. Colecţia are o temă de inspiraţie „stil charleston“ cu ţesături realizate din bucăţi asimetrice aurite. Este vorba despre o muncă asupra formei pe căre se acţionează cu senzualitate şi fantezie. Colecţia lui Christophe aminteşte de erotismul fetelor „pin-up“ revăzut dintr-o perspectivă contemporană.

Maturitate, senzualitate, feminitate sau „Eastern Jungle“

Pentru Festivalul de modă „Miss Royal Models“ de la Craiova, Christophe a ales colecţia toamnă – iarnă, de fapt „rochii glamour, sexy“, siluete ce amintesc de anii 80', cu vizibile influenţe rock'n’ roll, care au reflectat multă senzualitate, feminitate, dar şi maturitate, de fapt, o colecţie inspirată „de cultura unor ţări din Asia, Orientul Mijlociu“. Un joc de culori, de la ivoriu la albastru imperial, bazate pe jacquard, imprimeuri de tip animal sălbatic, o colecţie care cucereşte şi încântă, specifică stilului Christophe Guillarme.

Spicuiri dintr-un CV

Christophe Guillarmé este un tânăr creator de 28 de ani, absolvent al Şcolii Superioare de Arte Aplicate. Designerul a făcut primii paşi în modă la J.C. de Castelbajac, Dice Kayek şi Stella Cadente. În anul 1998, Christophe semnează prima sa colecţie care s-a bucurat de un succes imediat. Un an mai târziu el şi-a creat propria casă de modă. În salonul de la Bristol au defilat modele care au combinat perfect calitatea creaţiilor cu bucuria de a le purta. Un stil ultra feminin, care a sedus numeroase personalităţi de la Paris, Los Angeles sau Cannes. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS