27.8 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSusţinere externă pentru Traian Băsescu

Susţinere externă pentru Traian Băsescu

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, nu are susţinători doar printre cetăţenii din România, ci şi printre cei de peste graniţe, menţionează site-ul Realitatea TV. După mitingul de susţinere de la Paris care a avut loc la sfârşitul lunii trecute, şi cel de de la New York, din data de 3 mai, a venit rândul românilor din Spania şi Canada să îşi exprime sprijinul pentru Traian Băsescu.
Românii din oraşul lumininilor au fost primii care şi-au manifestat în public susţinerea pentru preşedintele suspendat, Traian Băsescu. Peste 150 de persoane participante la miting au precizat că nu sunt înscrise în niciun fel de asociaţie şi că mitingul a apărut în urma unui apel de participare lansat pe internet.
Patru zile mai târziu, la New York, 30 de români-americani au protestat în faţa Consulatului General al României, împotriva acţiunii de suspendare a lui Traian Băsescu. Organizatorii au anunţat că manifestaţiile vor continua până la data referendumului.
Alte astfel de acţiuni se pregătesc în Spania. Astăzi, în Madrid şi în Castellon, mai multe asociaţii de români organizează mitinguri de susţinere. Primul miting va fi organizat la Madrid, în Plaza Mayor din centrul Madridului, începând cu ora 17.30 iar cel de al doilea se va desfăşura de la orele 21:00, în Plaza Auditorium din centrul oraşului Castellon.
Duminică, românii din Montreal au anunţat şi ei o manifestaţie pro-Băsescu sub îndemnul "Băsescu la Palat, Parlamentul dizolvat"! Toate aceste manifestări se derulează în paralel cu un alt protest al românilor din Spania şi din Statele Unite care doresc înfiinţarea mai multor centre de votare, cele amenajate doar în incinta consulatelor şi ambasadelor României fiind insuficiente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII