15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIMAS: Băsescu şi Becali ar ajunge în turul al doilea

IMAS: Băsescu şi Becali ar ajunge în turul al doilea

Traian Băsescu ar fi votat de aproape jumătate dintre români, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale, după cum arată rezultatele unui sondaj de opinie Omnibus realizat în aprilie de IMAS, la comanda Realitatea TV. Un alt sondaj IMAS, realizat în aceeaşi perioadă, arată că Traian Băsescu a câştigat 8 % la capitolul încredere, în ultima lună. Potrivit sondajului, indecişii şi cei care nu s-ar prezenta la vot ar totaliza 20% din electorat.
Sondajul arată că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale, Traian Băsescu ar obţine 42% din sufragii. 9% din populaţie nu ar merge la vot, iar 11% sunt indecişii sau cei care nu au dorit să răspundă întrebărilor din chestionar.
Pe locul doi în topul prezidenţiabililor se află Gigi Becali cotat cu 14%, iar pe locul trei Mircea Geoană cu 8%. Pe următoarele poziţii se situează: Corneliu Vadim Tudor, Călin Popescu Tăriceanu, Cozmin Guşă, Theodor Stolojan şi Dan Voiculescu.
Potrivit sondajului, numărul celor care cred că un guvern format doar din liberali ar fi fost mai bun decât unul PNL-UDMR este cu puţin mai mare decât numărul celor care cred contrariul. Acelaşi sondaj mai arată că, dintre toate partidele, PD a avut cel mai mult de pierdut.
Sondajul a fost realizat în perioada 14-22 aprilie, pe un eşantion de 1.449 persoane şi are o marjă de eroare de plus minus 2,57%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII