22.6 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParlamentul a aprobat staţionarea trupelor americane pe teritoriul României

Parlamentul a aprobat staţionarea trupelor americane pe teritoriul României

Parlamentul a aprobat astăzi în şedinţă comună intrarea şi staţionarea a peste 3.000 de militari americani pe teritoriul României.
Premierul Călin Popescu Tăriceanu ceruse Parlamentului un vot pozitiv în privinţa primirii trupelor americane. „Încheierea acordului de acces al trupelor SUA a fost foarte importantă“, a completat Tăriceanu, în discursul său din Parlament.
Preşedintele interimar Nicolae Văcăroiu a solicitat, în urmă cu câteva zile, aprobarea Parlamentului pentru intrarea şi staţionarea forţelor SUA pe teritoriul României, pentru întreaga perioadă de aplicabilitate a Acordului dintre cele două state privind activităţile forţelor Statelor Unite staţionate pe teritoriul României. Acordul a fost semnat la Bucureşti la 6 decembrie 2005 şi ratificat în 2006. Preşedintele interimar a mai propus, de asemenea, aprobarea solicitării părţii americane şi a prim-ministrului Călin Popescu Tăriceanu ca preşedintele României să poată decide suplimentarea cu până la 500 a numărului de persoane aprobat de Parlament, pentru o perioadă care să nu depăşească 90 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS