28.4 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul, acuzat că îi împiedică să voteze pe românii din străinătate

Guvernul, acuzat că îi împiedică să voteze pe românii din străinătate

Vicepreşedintele PD Anca Boagiu a acuzat astăzi Ministerul Afacerilor Externe (MAE) şi Guvernul că îi împiedică pe românii din străinătate să voteze la referendum prin reducerea numărului de secţii de votare. Boagiu a afirmat într-o conferinţă de presă că MAE promisese înfiinţarea a 181 de secţii de votare în străinătate pentru alegerile europene ce ar fi trebuit să aibă loc pe 13 mai, dar că pentru referendum a anunţat că numărul lor va fi mai mic „din cauza timpului scurt“. „PD cere MAE să-şi facă datoria şi să facă aşa cum a promis“, a spus Boagiu, amintindu-i ministrului Cioroianu că a anunţat că va avea o poziţie echilibrată politic ca şef al diplomaţiei.
Citând o analiză a MAI şi MAE, potrivit căreia în statele UE se află legal 1,2 milioane de cetăţeni români, Boagiu s-a arătat consternată de faptul că, într-un comunicat de presă recent, „MAE îşi permite să facă o estimare a prezenţei la vot la referendum – puţin peste 146.000 de oameni“. „Aceşti cetăţeni cu care Guvernul se laudă că aduc în ţară circa patru miliarde de euro anual sunt mai puţini acum, când trebuie să meargă la vot?“, s-a întrebat, retoric, Anca Boagiu.
Reamintim că MAE a dat publicităţii săptămâna trecută o listă cu localităţile unde intenţiona să deschidă secţii de votare, dar s-a răzgândit – în Italia la Bari, Florenţa şi Torino, în Spania la Castellon, Alcazar, Almeira, Alicante, Saragosa, – toate localităţi unde se află numeroşi muncitori români- precum şi alte trei noi secţii în SUA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS