20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu început înscrierile pentru bacalaureat

Au început înscrierile pentru bacalaureat

Pentru că 1 mai a fost zi liberă, înscrierile pentru sesiunea 2007 a examenului de bacalaureat au început de astăzi şi vor dura până în data de 11 mai. La bacalaureat se pot înscrie atât candidaţii din promoţia 2007, cât şi absolvenţi din promoţiile anterioare, care nu au promovat examenul, conform metodologiei Ministerului Educaţiei.
Pentru elevii proaspăt absolvenţi, listele nominale sunt întocmite de profesorii diriginţi, iar pentru candidaţii din anii precedenţi, înscrierea se face la secretariatul unităţii din centrul de examen la care este arondat liceul pe care candidaţii l-au absolvit. La înscriere, elevii trebuie să prezinte certificatul de naştere, de căsătorie, dacă este cazul, şi foaia matricolă.
Elevii din clasa a XII-a vor încheia cursurile pe 15 iunie, iar prima probă a bacalaureatului, cea orală la limba şi literatura română, se va desfăşura pe 25 şi 26 iunie. Pentru probele orale, Ministerul Educaţiei a publicat la adresa www.subiecte2007.edu.ro, listele cu subiecte şi instrucţiunile de realizare a biletelor. Variantele definitve ale subiectelor pentru probele scrise ale bacalaureatului au fost deja publicate pe internet încă din luna februarie.
Conform calendarului întocmit de Ministerul Educaţiei, în perioada 1-11 mai are loc înscrierea candidaţilor, pe 15 iunie se încheie cursurile pentru clasa a XII-a, iar prima probă orală, la limba şi literatura română are loc în perioada 25-26 iunie. Elevii care aparţin minorităţilor naţionale susţin în perioada 26-27 iunie proba orală la limba şi literatura maternă.
A doua probă orală are loc în perioada 27-28 iunie 2007, la limba şi literatura modernă, iar probele scrise încet pe 29 iunie, cu proba de limba şi literatura română. Urmează proba la limba maternă, pe 2 iulie 2007, proba obligatorie a profilului pe 3 iulie şi proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării în data de 4 iulie. Pe 5 iulie va avea loc o probă la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, probă scrisă sau practică, iar rezulatatele se vor afişa în data de 7 iulie, când se vor putea depune şi contestaţiile. Rezolvarea acestora se va face în perioada 8-9 iulie 2007, iar pe10 iulie va avea loc afişarea rezultatelor finale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS