16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranţa şi Spania ar fi expuse riscului unui atentat terorist din partea Al-Qaeda

Franţa şi Spania ar fi expuse riscului unui atentat terorist din partea Al-Qaeda

Franţa şi Spania ar fi expuse riscului unui atentat terorist din partea Al-Qaeda, potrivit serviciilor secrete spaniole (CNI), citate de cotidianul El Pais. După cum informează site-ul leggonline.it, conform unui raport al serviciilor secrete spaniole, redactat după atentatele din Alger de la 11 aprilie, teroriştii ar putea acţiona în Franţa înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, care va avea loc pe 6 mai.
În Spania, forţele de securitate au avertizat cu privire la riscul unui atentat la alegerile locale din 27 mai. Autorităţile de la Madrid au respins însă orice alarmă, susţinând că la trei ani de la atentatele din Madrid, de la 11 martie 2004, executivul nu a coborât niciodată garda în faţa terorismuluui islamist şi că este vorba despre "o prioritate absolută".
Gruparea Al-Qaeda din Magreb a înregistrat o intensificare a acţiunilor în cursul lunii aprilie, prin atentatele din Alger soldate cu 33 de morţi şi peste 200 de răniţi. În revendicarea atentatelor din Alger, gruparea a proclamat că Spania este un teritoriu care trebuie să treacă sub conducere musulmană, din cauza ocupaţiei maure a unei părţi a Peninsulei Iberice între secolele VIII şi XV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS